De pædagogiske læreplaner er et aktivt redskab i forberedelsen af vores pædagogiske praksis. Læreplanstemaerne skal sikre, at vi arbejder med en bred læringsforståelse og har fokus på forskellige centrale elementer i børns læring og udvikling.
Vi bruger aktionslæringsmodellen og SMTTE modellen til at sikre et udviklende forløb med plads til refleksion, dokumentation og evaluering.
De seks læreplanstemaer
Vi inddrager de seks læreplanstemaer i vores pædagogiske forløb for at nå hele vejen rundt om det enkelte barn og hele børnegruppen. Læreplanstemaerne danner grundlag for de mål og tegn på læring, som vi sætter for vores børnegruppe. Og er pejlemærker for os i vores praksis.
Alsidig personlig udvikling:
Vi arbejder med barnets erfaringsverden og deltagelsesmuligheder i hverdagen i dagplejen.
Social udvikling:
Vi arbejder med, at barnet har en oplevelse af at høre til et fællesskab og kan gøre sig erfaringer i at indgå i sociale sammenhænge.
Kommunikation og sprog:
Vi arbejder med at udvikle barnets sproglige og kommunikative egenskaber ved at være sproglige rollemodeller, som sætter ord på i de forskellige sammenhænge, børn indgår i i løbet af en dag.
Krop, sanser og bevægelse:
Vi arbejder med at give barnet forskellige kropslige erfaringer og sansninger, der giver børnene bevidsthed om sig selv og andre i den erfaringsverden, de indgår i.
Natur, udeliv og science:
Vi arbejder med, at barnet får mulighed for at eksperimentere og gøre sig erfaringer med forskellige naturbegreber, oplevelser i naturen og en undersøgende tilgang til naturens elementer.
Kultur, æstetik og fællesskab:
Vi arbejder med forskellige skabende processer og udtryk, der giver mulighed for at udtrykke sig på forskellig vis. Vi arbejder med en begyndende forståelse af egne og andres kulturelle baggrunde og traditioner.
Da vi de næste år arbejder med implementeringen af master for en styrket læreplan, betyder det, at vores læreplan er under udarbejdelse. Derfor kan der være tilpasninger i ovenstående.
I Høje Taastrup kommunes dagtilbud arbejder vi med begrebet LAHOPL.
LAHOPL betyder:
Lange - Autentiske - Hands - On - Projektbaseret - Læringsforløb.
Vi arbejder med dette begreb for at give vores børn genkendelighed, og for at bygge videre på den læring og erfaring, som de havde i går.
Vores LAHOPL forløb tager udgangspunkt i børns leg.
Specifikt for 2020/2021 arbejder vi med ”Leg og bevægelse”